Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
07 May 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Prisad restaurangägare ska lyfta Kvarntorpshögen

Allesandro Granata på toppen av Kvarntorpshögen i Kumla. Foto: PrivatAllesandro Granata på toppen av Kvarntorpshögen i Kumla. Foto: Privat

Allesandro Granata driver prisade restaurangen Cantina N3 i Örebro. Nu står det klart att han även kommer ta över cafeverksamheten på toppen av Kvarntorpshögen. Något som Kumla kommun drivit själva tidigare.

Kumla kommun har själva tidigare ansvarat för Kaffestugan på Konst på Hög, men inför denna säsong skriver man avtal med entreprenören och restaurangägaren Alessandro Granata. Han driver bland annat den italienska Örebro-restaurangen Cantina N3 som bland annat finns upptagna i ansedda White guide.

Ser potential i unik miljö

Nu har han valt att utöka verksamheten genom att satsa på något som ligger närmare sitt hem i Hällabrottet.

- Jag har tidigare varit involverad i initiativet med de nya downhillbanorna som finns i Kvarntorps friluftsområde och har alltid sett vilken potential det finns i denna unika miljö som Kvarntorpshögen är.

- Jag bor ju själv i Kumla så det känns väldigt roligt att få satsa på detta, säger Alessandro Granata, via ett pressutskick från Kumla kommun.

Allesandro flyttade till Kumla från Sicilien där han träffade sin sambo Melina, som var där på semester, varefter han flyttade med henne.

- Viljan är den bästa motivationen, med den kan man göra vad man vill, sade Allesandro när undertecknad skrev en artikel om honom 2016, när han nyligen kommit hit.

Avtal på fyra månader

Gertrud Åstrand, Kulturchef och verksamhetsansvarig för Konst på Hög, är mycket nöjd med lösningen.

-Konst på Hög med vacker konst och vidunderlig utsikt och hela Kvarntorps friluftsområde är redan idag ett stort besöksmål för hela familjen. En ny drift av Kaffestugan kommer säkert bidraga till att öka områdets attraktivitet och locka såväl fler konst - som friluftsintresserade till området. Och nu även de som bara vill äta och fika något gott, säger Gertrud Åstrand.

Alessandro har ett avtal som sträcker sig från 1 maj till 31 augusti och det är just nu bråda tider med att få verksamheten i ordning. Förutom att han vill fräscha upp och inreda den lilla stugan handlar det också om att ta fram ett sortiment som ska fungera att servera på denna lite annorlunda plats.

Hyresavtalet ligger på 25 000 kr.

Mat och glass i stora lass

Men vad blir det för utbud på toppen då?

- Det vi redan nu kan garantera är att det kommer finnas glass i stora lass! Men ambitionen är även att vi ska skapa ett spännande utbud av både enklare mat och goda drycker att kunna sitta och avnjuta i solnedgången på kaffestugans veranda.

- Att vi dessutom kan erbjuda Örebroregionenens mest vidunderliga utsikt över Närkeslätten kommer vi inte ta något extra betalt för, avslutar Alessandro Granata.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-04-19 16:37
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.