15 August 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Premiär för drop in-dop i Hallsberg

Småbarnslivet kan vara jäktigt och en del väljer bort att döpa sina barn för att de tror att det är mycket att ordna inför dopet. Så behöver det inte vara och det vill Hallsbergs församling visa. – Vi kommer att ha drop in-dop i Adventskyrkan den 7 september. Det krävs ingen anmälan och vi fixar dopkalaset. Vi vill göra det enkelt för småbarnsföräldrar och även vuxna som inte är döpta, säger Jonas Ahlsson, kyrkoherde i Hallsbergs församling.

Det är första gången Hallsbergs församling erbjuder drop in-dop.

– Många andra församlingar har haft drop in-dop och erfarenheterna har varit goda. Vi vill att också Hallsbergsborna ska få den här möjligheten, säger Jonas Ahlsson, via ett pressutskick.

Adventskyrkan i centrala Hallsberg kommer att vara öppen mellan klockan 13 och 16 och där finns både präst och kyrkomusiker.

– Först är det ett litet samtal där prästen och musikern är med och sedan följer själva dopet, berättar Jonas Ahlsson vidare.

Dessutom behöver man inte ordna med dopkalas efteråt.

– Församlingsgården kommer att pyntas fint och vi bjuder på tårta efter dopet, avslutar Jonas Ahlsson.

Tid och plats?

Lördagen den 7 september 2019 kl. 13.00–16.00, Adventskyrkan

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-08-27 15:15
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.