Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
03 February 2023
Tipsa: 073-629 83 19

Premiär för
ännu en Kumla-film

Från invigningen av idrottsparken. Som nu ska bebyggas.Från invigningen av idrottsparken. Som nu ska bebyggas.

I morgon, det vill säga tisdag den 29/11 är det filmpremiär på  på Folkan, Folkets Hus i Kumla. Det är två filmer som visas. Den en, "Militärlivet i Sannahed" hade premiär för någon månad sedan, medan "Idrott och nöjesliv" visas för försa gången.

Laddar spelare...

I december 2019 beviljades föreningen "Gata upp & Gata ner . Kumlaminnen" medel av Leader Mellansjölandet för att producera 5 filmer om Kumlabygdens kulturarv.

Coronapandemin har försenat projektet men nu kan två filmer premiärvisas. "Idrott och nöjesliv" och "Militärlivet i Sannahed".

Alla filmer klara i vår

Filmerna produceras och filmas av Sune Eskelinen åt föreningen Gata upp & gata ner - Kumlaminnen. Det hela finansieras via ett leaderprojekt, Leader Mellansjölandet. 

Men filmerna har också inneburit många timmars ideellt arbete.  Syftet, att tillgängliggöra historien i Kumla kommun. Inte minst då militärlivet på den forna garnisonen i Sannahed. Lilian Edström är projektledare för filmprojektet. 

De övriga filmerna kommer att bli klara i början av 2023. 

Därefter kommer samtliga filmer visas flera gånger så att alla intresserade kommer att kunna se dem.

Filmvisningen i morgon sker klockan 18.30. Biljetterna till filmpremiären är dock redan slut.

Samma ämne:

Kommentera artikeln
Publicerad: 2022-11-28 15:24
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Trädgårdsgatan 9B, 692 31 Kumla