Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
27 September 2023
Tipsa: 073-629 83 19

Politiker rasar mot förstörelse av valaffischer

Det har under helgen förstörts mycket valaffischer i Kumla. Något som får politikerna i kommunen att enas i hårda ordalag. "Jag blir så jäkla trött", skriver kommunstyrelsens ordförande Andreas Brorsson (S)

I Hällabrottet och Kumla ska en mängd affischer och plakat rivits ner. 

Något som Magnus Claesson (C) uppmärksammat. Han skriver om det hela i ett Facebookinlägg där han även nämner politiker från andra partier som drabbats.

“Det är tredje/fjärde gången någon/några förstört alla partiers valaffischer. Jag förstår inte det roliga i det hela utan tycker att det är sorgligt”, skriver han.

Politiker från andra partier enas i att fördöma.

“Vi är så många från alla partier som sliter som f*n för detta och så händer det här gång på gång. Otroligt tröttsamt och sorgligt”, skriver oppositionsrådet Christian Liljenhed (L). 

Claesson påtalar att det ligger både tid och pengar bakom annonseringen. 

“Jag vet hur mycket tid och pengar många av de folkvalda lägger på detta. Jag har själv bekostat både flyers och annat ut egen ficka för att jag vill kunna påverka och förhoppningsvis få förtroendet att vara några personers kandidat”

Även kommunstyrelsens ordförande Andreas Brorsson (S) ryter ifrån.

“Jag blir så jäkla trött”, skriver han.

Vittnesuppgifter ska finnas till förstörelsen av valaffischer och plakat i norra Kumla. Enligt Claesson syntes där tre killar, som rev ner och förstörde. 

De ska ha inriktat sig på de lokala partierna. 

- Det blir polisanmälan av det här, säger Magnus Claesson.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2022-08-28 12:05
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Trädgårdsgatan 9B, 692 31 Kumla