Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
04 March 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Polisen sätter in extra insatser i Kumla

Polisen i Örebro Län meddelade under torsdagen att man sätter in extra resurser för att stävja brottsligheten i Kumla. Flera fall av rån och misshandel, blandat med näringsidkares oro ligger bakom beslutet

Beskedet gavs via polisens hemsida under torsdag eftermiddag.

"Vi har en lägesbild just nu i Kumla där vi har haft ett antal våldsbrott i offentlig miljö i form av rån och misshandel. Näringslivsföreträdare och andra upplever olika former av ordningsstörningar och andra brott och det finns också anledning att tro att allmänheten i viss mån har en ökad otrygghetskänsla kring detta.Med anledning av detta har jag fattat ett beslut om en särskild polisinsats i syfte att dels öka möjligheterna att kunna lagföra de personer som begår aktuella brott men också för att öka tryggheten för de boende i Kumla, skriver Mats Scherp, lokalpolisområdeschef. 

Scherp fortsätter.

"Vi har sedan tidigare redan intensifierat arbetet i Kumla men nu har vi analyserat, planerat och startat en särskild insats där vi alltså ytterligare förstärker resurserna till Kumla. Vi hoppas givetvis att vi genom detta tillsammans med våra samverkansparter ska kunna göra ett effektivt och bra arbete för Kumlaborna"

Kommunstyrelsens ordförande Katarina Hansson (S)

"I Kumla kommun har vi en tät samverkan och dialog med polisen genom bla. BRO (Brottsförebyggande rådet). Precis som de skriver kan det finnas att allmänheten har en ökad känsla av otrygghet och det tar vi gemensamt på allvar, säger Katarina Hansson kommunstyrelsens ordförande. Det är genom samverkan vi kan förändra saker och det gör vi genom den sk. SFT (samordning för trygghet) där vi kan får fram en gemensam lägesbild. Polisen tar allvarligt på läget och har därför tagit ett beslut om särskild polisinsats i Kumla"

Kommentera artikeln
Publicerad: 2020-02-13 15:46
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.