28 Maj 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Plexiglas mot kunder hos ICA Maxi

Alva Galmén med ett leende på läpparna på sin arbetsplats. Plexiglaset ska inte ha stört på något sätt. Foto: Anders BjörkAlva Galmén med ett leende på läpparna på sin arbetsplats. Plexiglaset ska inte ha stört på något sätt. Foto: Anders Björk

För att minska risk för spridning av Coronaviruset har ICA Maxi satt upp plexiglas som skiljer kunder från personal vid kassan. - Det känns bra att vi gör allt vi kan, säger Alva Galmén i kassan.

Livsmedelskedjan Willys har utrustat alla sina drygt 200 butiker i landet med plexiglas i dagarna. Och så har alltså även ICA Maxi i Kumla gjort. Deras plexiglas kom på plats fredag kväll och pryder nu kassorna.

- Det känns bra att vi gör allt vi kan för att bidra till att minska riskerna med smittspridning. Det är ingen kund vad jag vet som reagerat negativt utan de som sagt nåt har varit positiva, säger anställde Alva Galmén.

Hos ICA Profilen.

Vid ICA Profilen sågs under lördagen inga liknande åtgärder. 

- Vi har inte tagit ställning till det ännu. Det som försvårar för oss är att vi har cigarettskåp sittande ovanför så det blir svårt att få dit fästet på ett bra sätt, jag vet inte hur vi ska få till det i så fall, säger Ulf Danielsson på ICA Profilen.

Ett uppskattat initiativ från Profilen är dock att man i måndags började med att ta emot samtal via telefon från pensionärer som vill ha hjälp med ihoplock och utkörning av varor från butiken. Avgiften 69 kr tillkommer.

- Det gäller alla pensionärer i Kumla och är som på den gamla goda tiden när man ringde och pratade in lista. Du vet det är många äldre som inte kan beställa på nätet, men behöver hjälp nu, fastslår Ulf Danielsson. 

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-03-28 17:52
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.