25 Maj 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Ikonen "Pepe" fick ny tavla i Sannahed

Piotr Piotr "Pepe" Protasiewicz framför nya tavlan vid Indianernas klubbstuga. Den gillade han! Foto: Fanny Nordh

SPEEDWAY: Indianernas klubbikon Piotr Protasiewicz överraskades av en ny stor tavla på klubbstugan i Sannahed. Nu hänger han där tillsammans med "Henka" Gustafsson. - Känns superkul och hedrande, säger "Pepe"

Piotr "Pepe" Protasiewicz är en helt annan person att träffa om det är kring en match eller inte. Om man intervjuar honom inför/efter en match är han fåordig och inne i matchbubblan

Vid sammankomster som tisdagens i Sannahed är han betydligt mer avslappnad och pratglad. Och glad och hedrad i tisdags var han sannerligen!

"20 år har verkligen gått fort"

- Jag har fått en present av klubben, en stor tavla som hänger på klubbstugan för att jag varit Indianerna trogen så länge och kört här i 20 år. Nu hänger jag ihop med "Henka" på väggen, konstaterar "Pepe".

Sedan tidigare fanns en liknande tavla på klubbstugan som "Henka" Gustafsson förärats. Och nu har han alltså fått sällskap av "Pepe". Ett bra beslut av klubben som föll den 44-årige polacken i smaken.

"Pepe" i täten i ett av många heat han kört på hemmaplan. Foto: Jonas Eklind

- Nej, jag visste ingenting om det här, det var en överraskning. Men det känns superkul att klubben gjort det här för mig och 20 år har verkligen gått fort när jag tänker efter, konstaterar "Pepe" i solskenet.

Därefter är det dags för en återkommande klassiker. "Pepe" säger att årets Indian-lag är det starkaste han kört i! Det har man hört några gånger. 

- Vi vet ännu inte hur bra vi kommer att vara på banan, men på papperet är det absolut ett kanonlag. Jämfört med det lag vi hade inför fjolåret är det här klart starkare och framtiden ska kunna se ljus ut.

Är redo i kropp och huvud

Med sina 44 år är "Pepe" en av seriens absolut äldsta förare. Men han har alltid varit väldigt professionell med att sköta träning och saker runtomkring för att kunna prestera på topp i sitt yrke. Och han känner sig stark ännu. 

- Om du ska tävla mot de bästa förarna i världen måste du vara 100 procent redo på alla sätt och jag känner att min kropp och huvud är redo för ännu en säsong. Nu handlar det om att få till motorer och inställningar bra med.

Firar en seger ihop med klubbkompisen Anders Thomsen. Foto: Anders Björk

"Pepe" är säker på att det kommer betyda mycket att ha världsmästaren Tai Woffinden i laget från starten av säsongen. Nyförvärvet Chris Holder har han haft många hårda kamper mot tidigare på Sannahed, nu finns de i samma lag. 

- Det är ett nytt ansikte till laget och han kommer att göra oss bättre. Jag tror det var viktigt för honom att byta lag och den här säsongen är viktig för honom, jag hoppas verkligen att han får till det.

Ett guld skulle sitta fint

Hemma i Polen bor "Pepe" fortfarande i Zielona Gora, vilka han även kör för. När undertecknad var och besökte honom 2012 höll han på och byggde ett hus, alldeles nära banan, och nu har det äntligen blivit helt klart.

- Sedan åtta månader ungefär är det klart. 

Hur ser du på Indianernas chanser att ta guld i år?

- Det är för tidigt att prata om det. Först och främst ska vi ta oss till slutspel. Väl där kan vi börja prata om det. Men det är klart, vi har varit nära flera gånger under min tid här så det vore väldigt skönt, avslutar Piotr Protasiewicz.

En längre intervju med världsmästaren Tai Woffinden kommer i Sydnärkenytts kommande tidningsnummer 18-19 maj. 

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-05-02 12:28
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.