Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
06 July 2022
Tipsa: 073-629 83 19

Kampsportare från Kumla tog medaljer

PARA-BUDO: Under helgen var det Special Olympics i Malmö. Kumla Kampsport hade med flera utövare som tog med sig medaljer hem.

Solen lyste hela helgen på utövarna som deltog på Special Olympics Games i Malmö. Det hela startade med en dundrade invigning på torsdagskvällen. På scenen stod bland annat bandet Panetoz och konferencier var polisen, författaren och sommarprataren Nadim Ghazale. Efter det blev det deltagarparad, uppläsning av eden och tändning av facklan. Som överraskning uppträdde The Mamas. 

Självklart var Kumla Kampsport Para-Budo på plats. Utövarna Elias Wihren,Ida Björnritz, Nathalie Frisk och Jenny Öster Hall var laddade och förväntansfulla. Under fredagen delades utövarna in i tävlings grupper. Förutom träning kunde man delta i  kostnadsfria och frivilliga hälsoundersökningar genom Healthy Athletes-programmet. 

Under lördagen var det dags för tävling. 

Elias Wihren har verkligen visat att han är en kille att räkna med. Han fick tre tuffa motståndare som har hållit på med A-judo länge. Trots detta så kämpade han stenhårt och gav sig inte. Det visade sig att hårt arbete lönar sig och Elias kunde bärga en välförtjänt silver medalj. 

Ida och Nathalie är numera två rutinerade utövare. Båda har vunnit stora tävlingar runt om i världen. Under tävlingen i Malmö hamnade de i samma tävlingsgrupp. Inte roligt att möta sin klubb kompis. Ida var den som vann denna gång i inbördes möte. Hon fick dock se sig besegrad i finalen mot en tjej från Stockholm.

Jenny Öster Hall har precis återhämtat sig efter en ögonskada. Hon var otroligt nervös och spänd då hon fick se sina tre utmanare. Trots tufft motstånd så fick Jenny till ett snabbt kast i finalen mot en tjej från Västerås och därmed kamma hem ytterligare ett guld till samlingen i Vretstorp. 

Ja det blev onekligen en fantastisk helg i Malmö. Tränarna Roger Berger och Fredrik Andersson åkte stolta hem med sina trötta men nöjda utövare. 

Kommentera artikeln
Publicerad: 2022-06-20 16:37
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.