25 Maj 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Förälder dömd för hot mot elev

I slutet av november förra året slet en pappa upp dörren till ett klassrum i en Kumlaskola. Pappan var upprörd över något som hänt hans son, och att andra elever hade mobbat sonen. Nu kallade han till sig en annan av eleverna och sa att denne skulle komma med "jävligt snabbt".

Läraren försökte ingripa och sa åt pappan att han skulle gå till rektorn istället. Det struntade mannen i och tog med sig eleven utanför klassrummet. Där knuffade han ner eleven vid ett bord: sedan skällde han ut  och hotade eleven. Han skulle enligt eleven bland annat ha sagt:

- Om det inte skulle varit folk i närheten hade jag slagit ihjäl dig!

En lärare har i polisförhör bekräftat andra hotfulla yttanden.

Böter och skadestånd

Eleven blev väldigt skärrad. Han hade aldrig träffat den här pappan tidigare, och han kunde inte fullfölja det matteprov som pågick i klassrummet.

Nu har pappan, en 50-åring från Kumla, dömts för olaga hot. Tingsrätten ser allvarligt på att en elev blir utsatt för brott i en miljö där alla ska kunna känna sig trygga.

Normalt sett borde det ha lett till ett fängelsestraff, men pappan är ostraffad och tingsrätten bedömer att han inte kommer att begå nya brott. Därför döms mannen till villkorlig dom och 40 dagsböter à 150 kronor. Han ska också betala 5 000 kronor i skadestånd till den elev han hotade. (KH)

(Artikel uppdaterad)

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-05-10 14:52
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.