26 September 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Papa Padel bygger ut på grund av stort intresse

Mikael Andersell framför Papa Padel som ska bygga ut sin hall. Foto: Anders BjörkMikael Andersell framför Papa Padel som ska bygga ut sin hall. Foto: Anders Björk

Inom kort satsar Papa Padel på att bygga ut sin hall. Just nu är det fyra banor, men det kommer att bli sju. - Vi har velat bygga ut länge eftersom det finns ett så stort intresse att spela, säger hallansvarige Mikael Andersell.

​Papa Padel öppnade i Kumla 1 augusti 2019. Hallen har snabbt blivit ett populärt tillhåll för spel och motionssugna och nu står det alltså klart att man kommer bygga ut sin befintliga hall med ytterligare tre banor, varav en blir singelbana.

Klart inom ett år

- Vi hoppas kunna börja nu under senhösten och sen ska det vara klart i augusti, september nästa år, säger Mikael Andersell som driver hallen ihop med Anders Sjöberg.

Det är hallens norra del som kommer att byggas ut. Vem som får uppdraget återstår att se, frågan är just nu på upphandling. Mikael och Anders har alla fall fått klartecken av Kumla Fastigheter, som äger byggnaden, att bygga ut.

- Anledningen är ju att vi har en stor efterfrågan och tryck på våra banor. Sedan starten har vi legat i snitt på 70-72 procent beläggning i uthyrning och då är det från kl 5 på morgonen till 24 på kvällen som räknas, säger Andersell.

En sak som Andersell är extra nöjd över är att spelandet spridit sig så i olika åldrar. Det är numer inte “bara” män i 25-50 års ålder som spelar utan även en hel del kvinnor, barn och även pensionärer.

- Intresset ökar hela tiden, vi har säkert 25 pensionärer som spelar två, tre dagar i veckan och vi har även 60 barn som är med i träning.

Nytt konstverk bredvid hallen

Trots att det bara var ett år sedan Papa Padel öppnade har många nya anläggningar byggts i närområdet sedan dess. Framförallt i Örebro, men även i Hallsberg och Kumla. Mikael Andersell ser det dock som positivt att det byggs nytt och att sporten växer

- Vi har velat bygga ut sen första månaden då vi märkte av hur många som vill spela. Och vi kör vår stil och försöker vara närvarande och ta hand om våra gäster. Det spelar ingen roll om det öppnar fler hallar, för vi tror på det som vi gör här.

Utanför Papa Padel har nyligen ett konstverk placerats ut.

Det är Kumla Fastigheter som påkostat detta och officiell invigning för “Answer my question”, som är dess namn, blir tisdag nästa vecka.

- Det passar bra in här, jag tycker motivet är trevligt, avslutar Mikael Andersell.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-09-03 1:00
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.