Gå till innehåll
Kumla
En grupp kvinnor som står framför ett hus.

Johanna Engvall, Cecilia Henriksson, Mianda Johansson, Catrine Rusthoi och Roxanna Persson

Blev "pannkaka" av utflykt, istället ordnades pannkaksfest

Publicerad: 21 February 2024 15:59

Sportlovet är mitt i veckan och fritidsgården Kvisten i Kumla har schemat klart. Under onsdagen bjöds det på pannkaksfest. Framöver väntar exempelvis tjejmys och bilkurragömma.

Egentligen var det planerat att ungdomar och personal skulle åka till Kvarntorpshögen för pulka- och skidåkning och grilla korv. Detta ställdes dock in på grund av vädret. 

Blev “pannkaka” av bilden

- Det var inte bästa vädret så intresse saknades, säger fritidsledaren Catrine Rusthoi. 

Istället ordnade man en pannkaksfest vid Fritidsgården Kvisten, som ligger på Södra Kungsvägen, mitt emot Kumla kyrka. Efter tillagning var det fritt fram att äta så många pannkakor man ville. 

Tre krukväxter på en hylla framför ett fönster.

På andra sidan väger ligger kyrkan.

Tanken var att ta en bild på ett läckert fat med pannkakor vid besöket, men pannkakorna var alla uppätna när Sydnärkenytt kom på besök. Allt som återstod var disken, och den är inte lika kul att porträttera på bild. 

- Vi har mycket aktiviteter här, men just pannkaksfest har vi inte haft tidigare. Det har varit nio tjejer och sex killar här, säger Catrine Rusthoi.

Roxanna vill till Hollywood

En av ungdomarna på plats var Roxanna Persson. Just att laga pannkakor är lite av hennes favorit och hon har sina knep för att lyckas.

- Jag älskar att laga mat, det är viktigt att pannkakorna får rätt konsistens, inte blir brända och fastnar i stekpannan. Men drömyrket när jag blir vuxen är att jobba som stylist i Hollywood, säger Roxanna Persson.

En grupp människor som sitter i ett rum med skyltar på väggen.

Sportlovet är halvvägs vid Sydnärkenytts besök. Fritidsledarna i Kumla och dess ungdomar har hunnit med att ha tårtbakning och varit iväg för skidåkning i Romme över dagen, till exempel. 

Och fler aktiviteter väntar. 

- Det är mysigt här vid Kvisten, men det kan bli trångt när det är många besökare. I måndags vid tårtbakningen var det närmare 50 besökare samtidigt och då blir det väldigt trångt, säger Catrine Rusthoi.

Ett rum med ett pingisbord i.

Vad vore en fritidsgård utan ett pingisbord.

Resten av veckan då? Under torsdagen väntar tjejmys med bakning och film och snacks och under fredagen är det bilkurragömma. Precis hur detta går till får man nog anmäla sig att vara med på för att få veta.

Annons

kumla