Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
20 June 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Bygger padelhall till nästa höst

PADEL: En enklare form av tennis på mindre inhägnade banor med mjukare boll - så kan padel beskrivas och racketsporten har blivit mycket populär som motion för alla åldrar. Nu hakar Kumla Fastigheter på trenden och ska bygga en hall i Sörbyområdet för en entrepenör.

Mikael Andersell, Katarina Hansson och Gustav Falkenström satsar på racketsporten padel. Foto: Kumla Fastigheter 

- Vi uppmärksammade tidigt sportens popularitet och att det finns ett stort önskemål om att kunna spela padel i Kumla. Det känns därför oerhört roligt att kunna möjliggöra det önskemålet, säger Katarina Hansson i ett pressmeddelande.

Förutom att vara kommunstyrelsens ordförande (S) är hon även  styrelseordförande för kommunägda Kumla Fastigheter AB, som alltså bestämt sig för att uppföra en padelhall i det växande Sörbyområdet vid korsningen Radiogatan-Mastgatan. 

Fyra planer

Hallen med fyra stycken spelplaner kommer att drivas av den Hallsbergsbördiga entreprenören och hockeyprofilen Mikael Andersell under det egna varumärket Papa Padel.

- Jag spelar mycket själv och känner att det finns behov av en padelhall i Kumla. Padel är en sport och motionsform som passar såväl gammal som ung och jag kommer att satsa på att göra hallen tillgänglig för alla som vill prova, säger Mikael Andersell.

Enligt pressmeddelandet handlades byggentreprenaden upp före semestern och gick till NA Bygg AB.

Klart hösten 2019

- Det är ett kul projekt och självklart är det extra roligt att vara med och utveckla vårt närområde. Vi har många anställda som bor i Kumla så det är lite av vår hemmaplan, säger Gustav Falkenström, VD för NA Bygg.

Byggarbetet startar under senhösten och hallen väntas stå spelklar i augusti 2019.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2018-08-17 16:55
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.