Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
07 May 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Kumlas nya padelhall kan snart öppna för spel

Anton Gruffman och Daniel Eriksson kommer att driva nya hallen i Kumla. Foto: Anders BjörkAnton Gruffman och Daniel Eriksson kommer att driva nya hallen i Kumla. Foto: Anders Björk

Kumla Padel är snart klara med sin hall. Ett stort inbrott under byggets gång har inte hindrat dem. Det blir sju banor i en ren padelhall. - Vi utlovar bra priser på dagtid, säger ägaren Anton Gruffman.

​Kumla Padel började att bygga i oktober förra året. Innan dess fick man dock avverka en del skog i området, närmare bestämt runt 10 000 kvadratmeter. Skogen tog man ner på en dryg vecka när det arbetet satte igång.

Hög efterfrågan ändrade planer

Och nu börjar allt bli klart, i företagsområdet Norra Mos.

- Japp, nu återstår bara det invändiga jobbet, banor, omklädningsrum, toaletter och lounge, säger Anton Gruffman.

Foto: Anders Björk Foto: Anders Björk

Det är en rejäl hall som tornar upp sig. 90 meter lång, 24 meter bred och tio meter hög. “Vi har maxat detaljplanen”, fastslår Anton. Här kommer sju padelbanor få plats. Fem dubbel och två singel. Från början fanns tankar på att hyra ut en del av ytan till andra ändamål än padel. Men det kommer att bli en ren padelhall.

- Vi har insett hur stor efterfrågan det är på padel och ändrade i planerna. Så det fick bli sju banor istället för tre, fyra som vi tänkte i början.

Har kostat över 20 miljoner kr

Kumlas första padelhall, med namnet Papa Padel, stod klar i augusti 2019. Den ägs av Kumla Fastigheter. Denna hall har dock Anton Gruffman och Daniel Wistrand bekostat helt själva, vilket innebär att de även kommer att äga den. Anton vill inte säga precis vad det kostat, men ger en fingervisning.

- Över 20 miljoner kronor, men det har inte varit några bekymmer.

Foto: Anders Björk Foto: Anders Björk

​Antons ägarkollega heter som sagt Daniel Wistrand. Men den som han ska driva hallen ihop med är en annan Daniel, med efternamnet Eriksson.

- Det känns riktigt häftigt, och jag kommer att vara på plats så mycket som möjligt i början. Om det blir heltid framöver får tiden utvisa. Vi kommer att ha tre olika tränare som finns här och hjälper till också, berättar Daniel Eriksson.

Inbrott som pågick i timmar

Tyvärr har de drabbats av flera stölder och inbrott under byggets tid. Ett inbrott, och utöver det fyra, fem dieselstölder från fordon som stått utanför hallen.

- Vid inbrottet stal de väldigt mycket på insidan. På grannens övervakningskamera finns bilder när de kommer hit och åker iväg och de höll på i ett par timmar, mellan klockan 2 och 4 på natten. Men polisen var inte ens här efteråt och anmälan lades ner ganska omgående, säger Anton besviket.

Foto: Anders Björk Foto: Anders Björk

​Det kostar en del att spela padel. Trots det är intresset väldigt stort, men samtidigt kan prisbilden göra att vissa exkluderas från att spela. Kan ytterligare en hall i Kumla göra så att prisnivån går ner eftersom konkurrensen hårdnar?

– Vi kommer att köra bra priser på dagtid och presentkort, framförallt i början, utlovar Anton.

Snart två hallar med sju banor vardera

Vid undertecknads besök jobbas det för fullt inomhus.

Något exakt datum när hallen öppnar är inte klart. Men det blir definitivt innan maj är över. Närmast handlar det nu om att få dit banorna, lägga matta och få dit möbler. Kumla får därmed två hallar med sju banor vardera.

FAKTA: Kumla Padel och Papa Padel (som bygger ut) kommer ha sju banor vardera i sina hallar. I Kumlasjön finns även två utomhusbanor hos Padeldjupet och hos Villa Hälgholmen Bad & Breakfast i Hällabrottet finns en utebana. Dessutom har intresse visats för att bygga en innehall till med sju banor bredvid Weiderman Buss på Marsvägen. Något bygge där har dock inte påbörjats.

Samma ämne:

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-04-29 16:24
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.