Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
28 September 2021
Tipsa: 073-629 83 19

Fyra från OK Tisaren slåss om platser till VM

Andrea Svensson, Josefin Tjernlund, Ellinor Tjernlund, alla uttagna till Andrea Svensson, Josefin Tjernlund, Ellinor Tjernlund, alla uttagna till "För-VM" i Schweiz. Foto: Privat

ORIENTERING: Idag presenterades truppen till det inofficiella ”för-VM” i orientering. Fyra från OK Tisaren finns med i den trupp på 28 personer som är uttagen att åka med till Schweiz på Euromeeting och kontinentalläger i Schweiz 20-26 september.

Uttagna är Andrea Svensson, som kom nyligen kom tia på World Cup, Ellenor Tjernlund som tog brons på Medel-SM och syrran Josefin Tjernlund som i våras kom tvåa på Lång-SM.

Dessutom Oskar Andrén som numera bor i Norge.

Brutal terräng väntar

VM kommer att arrangeras 2023 i Schweiz och detta läger och Euromeeting är ett sätt att förbereda sig för den terräng som väntar. Enligt Förbundskapten Håkan Carlsson är terrängen ”brutalt kuperad, böljande föralpterräng samt skog med tät vegetation”.

Tävlingarna på Euromeeting inleds med medeldistans 25 september och dagen efter är det långdistans. 

“Välkommen till Bettmeralp som ligger på 2000 m över havet” säger koordinator Matthias Niggli. 

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-09-04 22:11
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.