11 July 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Fyrklövern vill ha oberoende utredning

Oppositionspartierna Centern. Liberalerna, KD och Miljöpartiet kräver en oberoende utredning av batteriskandalen i Kumla kommun. De är kritiska till hur orosanmälningar hanterats och även bristen på information.

"Liberalerna, Centerpartiet, Kristdemokraterna och Miljöpartiet ser mycket allvarligt på att miljöfarligt avfall har dumpats på en åker i Kumla kommun.

Vi ställer oss också frågande till hur hanteringen av de orosanmälningar som kommit in till kommunen har hanterats och ser också brister i det interna informationsflödet av relevanta sakuppgifter som inte påverkar brottsutredningen. Som politiker sitter vi på mandat från medborgarna i Kumla och har då också ett ansvar för de beslut som är fattade i nämnd eller på delegation, oavsett om vi sitter i majoritet eller i opposition.

Med anledning av detta och för att alla frågetecken ska rätas ut föreslår vi därför att en oberoende granskning sker av hela den interna processen inom Kumla kommun kring batteriavfallsdumpningen. Förslagsvis ges Länsstyrelsen i uppdrag att utföra tillsyn av hela processen". (ABj)

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-12-20 15:42
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.