Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
20 October 2021
Tipsa: 073-629 83 19

Open Infras kunder kan
bli utan internet över helgen

Ett stort antal av Open Infras kunder i Kumla kommun är utan internet sedan i måndags. Bland annat i Hällabrottet. Det är inte helt säkert att man får tillbaka sitt internet förrän efter helgen. Det är en ledning som är avgrävd.

– Vad vi vet är det någonstans mellan 50 och 80 anslutningar som saknar internet just nu, säger Anya Alenberg, informatör på Open infra.

– Vi hade en entreprenör med mindre maskiner ute och tittade i dag. De har tyvärr meddelat att det behövs större maskiner för att kunna lösa problemet, laga den avgrävda fiberledningen. De som var på plats i dag kunde inte lösa problemet. Dessa större maskiner ska vara på plats i morgon. Jag kan tyvärr inte säkert säga att de kommer kunna lösa problemet redan under morgondagen. Jag vet inte heller hurudvida man kommer arbeta under helgen. Så exakt när det kommer vara lagat kan vi inte säga i dagsläget. Men förhoppningen är att det blir i morgon, säger Anya Alenberg.

De första felanmälningarna kom in redan i måndags. Totalt har 11 personer felanmält. Men det är betydligt fler som är utan internetuppkoppling.

Flera av de som är utan bredband i området har hört av sig till Sydnärkenytt och vittnat om timslånga telefonköer för att komma fram till bolagets kundtjänst.

Samma ämne:

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-09-16 13:40
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.