06 July 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Vilken oansvarig individ gjorde detta?

Direkt under skylten med återvinningsstationens regler är skräpet dumpat.

På lördagen upptäcktes att någon verkar ha tömt hela sitt förråd och bara slängt sakerna vid återvinningsstationen intill Vägtorget. Till mångas ilska ligger gamla däck, möbler, planscher och annat skräp dumpade mellan containrarna. Dumpningen är polisanmäld.

Intill Örebrovägen, precis innan vägtorget så ligger en av Kumlas alla återvinningsstationer, där man som ansvarstagande medborgare kan bege sig för att sortera delar av sitt hushållsavfall.

På plats finns så klart skyltar som förklarar vad som gäller, man sorterar plast, tidningar och glas i separata containrar.

Slår slint

Men ibland så kan det slå slint i spelverket hos människor, och trots skyltar och sunt förnuft så väljer man att tippa hela lass med skrot och sopor, mitt bland prydligt uppställda containrar.

Det är precis detta som nu inträffat vid den tidigare nämnda stationen, och under lördagsmorgonen fick en strid ström människor vandra runt diverse skräp, för att själva kunna dra sitt strå till återvinnings-stacken.

Vem ska betala?

Enligt undertecknad så kan man lätt gissa att det är ett garage eller större förråd som rensats ur och hamnat på återvinningsstationen.  

Kläder, skor, bildäck, persienner, vattenkokare, brödrost, bildelar, fotbollsskor, planscher, plåt, utemöbler, pinnstolar och en gammal "tjock-tv" är bara ett urval av saker som återfinns i högen.

Det är tråkigt att det ska vara så svårt att göra rätt för sig, jag antar att det är vi skattebetalare som genom kommunen kommer få stå för notan av ett bortforslande.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2014-11-29 13:37
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.