Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
28 October 2021
Tipsa: 073-629 83 19

Övergivna hundar togs om hand utanför ICA

Två hundar som satt övergivna i flera timmar utanför ICA Profilen under onsdagen fick många att reagera. Till slut togs hundarna om hand av polisen.

I uppskattningsvis tre timmar satt hundarna övergivna.

Personal hos ICA Profilen tog till slut med hundarna till sin bakgård, och gav dem mat och vatten och ringde polisen. När polisen kom dit uppstod oklarhet om vad som skulle göras. 

- De ville inte ta med hundarna först, men jag sa att vi kunde ju inte ha kvar dem här, så till slut tog de med hundarna ändå, säger Ulf Danielsson, ICA Profilen. 

Under tiden ringde även två olika kvinnor, som inte var de som kommit med hundarna till butiken, och påtalade att hundarna tillhörde dem. En skulle skicka en anhörig att hämta hundarna.

Men när den anhörige kom hade polisen tröttnat på att vänta och tagit med sig hundarna. Nån ägare till hundarna då, dök någon sådan upp?

- Jag är osäker på om det var ägaren, men det kom in en person efteråt och började skälla på oss för att hundarna inte var kvar, avslutar Ulf Danielsson. 

Otack är världens lön.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-10-07 17:41
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.