27 Maj 2020
Tipsa: 073-094 57 58

De öppnar ny butik i centrala Kumla

Abdelhakum Muse och Akram Durrani framför sin nya butik på Hagendalsvägen. Foto: Anders BjörkAbdelhakum Muse och Akram Durrani framför sin nya butik på Hagendalsvägen. Foto: Anders Björk

En ny butik med elektronik, mobilartiklar och kläder har öppnat i centrala Kumla. Akram Durrani och Abdihakum Muse slog i fredags upp portarna för Sweden Wholesale Mobiles på Hagendalsvägen.

Senast var här en biljardsalong. Lokalen i hörnet av Hagendalsvägen/Götgatan har dock stått tom ett tag, men nu är där åter verksamhet. Tanken är att Sweden Wholesale Mobiles ska ha öppet sju dagar i veckan och i fredags hade man premiär.

Ska sälja till grossistpriser

Akram Durrani är initiativtagare. Akram bor i Kumla och har relativt lång erfarenhet av att jobba med import av mobiler. Något som butiken kommer att ha nytta av. Det man ska sälja är kläder, skor, mobiler, mobiltillbehör, elektronik, smycken, smink och leksaker.

Prisbilden kommer vara låg, så kallade grossistpriser.

- Det är för att kunna hjälpa de som inte har råd med dyrare varor. Allt är importerat från Europa och säljs till grossistpriser, såväl kläder som elektronik och övrigt, säger Akram.

Lokalen hyr man av HSB. Den innehar två våningar butiksyta. Foto: Anders Björk. Lokalen hyr man av HSB. Den innehar två våningar butiksyta. Foto: Anders Björk.

Så er affärside är att sälja väldigt billigt?

- Ja, vi köper själva billigt genom import och säljer sen också varorna billigt.

Akram och Abdihakum är kompisar sedan tidigare. Abdihakum var tidigare med och drev den lilla livsmedelsbutiken Närke Livs på Köpmangatan, som nu slagit igen.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-05-18 14:33
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.