31 Maj 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Vill att kommunen öppnar butik i Ekeby

Det har blivit alltmer populärt med obemannade butiker. Nu tycker ortsbon Heléne att en sån ska öppna i Ekeby. Foto: Lifvs.comDet har blivit alltmer populärt med obemannade butiker. Nu tycker ortsbon Heléne att en sån ska öppna i Ekeby. Foto: Lifvs.com

Ett medborgarinitiativ har inkommit om att öppna en sk obemannad livsmedelsbutik i Ekeby. Förslaget är att kommunen själva ska öppna butiken, vilket kan bli knivigt.

Den som skickat in medborgarinitiativet är Helén Sigebjer som själv bor i Ekeby. Hon skriver att "det vore toppen om kommunen beslutade öppna en sådan butik i Ekeby då många saknar en matbutik här".

Ska öppna snart i Hjortkvarn

"Kanske Ekeby då blir mer attraktiv som ort med tanke på att det ska börja säljas tomter här", skriver även Helén.

Så här kan det se ut inne i butiken. Foto: Lifvs.com

De butiker som förslaget gäller handlar om sk Lifvs-butiker. Bland annat kommer en sådan butik inom kort att öppna i Hjortkvarn, vilket vi rapporterat tidigare om.

Kedjan Lifvs driver små livsmedelsbutiker på ställen där det anses behövas som mest. "Vi har öppet dygnet runt och priserna kan hållas nere eftersom butikerna är obemannade", skriver företaget på sin hemsida.

I Hjortkvarn är det privata näringsidkare som ligger bakom. Men frågan ska i alla fall tas vidare om hur Kumla kommun ser på saken. Kommunledningsförvaltningen kommer att ta fram förslag till beslut, sedan får Kommunstyrelsen ta ställning till det.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-03-20 15:51
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.