Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
06 March 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Jonas får nytt pris för ugglefotot

Kumlafotografen Jonas Classon får nypa sig i armen gång på gång - hans foto av en lappuggla i månsken har vunnit pris igen.

Vinnarbilden visar en lappuggla på nattjakt under fullmånens sken. Vinnarbilden visar en lappuggla på nattjakt under fullmånens sken.

Denna gång vann han på fredagen ett förstapris i Siena International Photo Awards, enligt uppgift första gången en svensk fotograf hamnat så högt i denna prestigefulla tävling.

Fotografer från 156 länder tävlade med hela 48 000 bidrag. Vinnarbidragen väljs ut av en internationell jury med bland annat fotografer och redaktörer från National Geographic och BBC.

Jonas vann förstapris i kategorin ’’Animals in their environment’’.

Det känns helt overkligt och det är såklart extra roligt att en bild från Örebro går hela vägen och vinner en världstävling, säger Jonas Classon i ett pressmeddelande.

Samma ämne:

Kommentera artikeln
Publicerad: 2020-10-23 23:45
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.