Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
20 June 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Nytt företagshotell byggs upp i Norra Mos

På ängen, mellan de byggnader som finns där nu, och bostadsområdet, ska det byggas ytterligare. Foto: Anders BjörkPå ängen, mellan de byggnader som finns där nu, och bostadsområdet, ska det byggas ytterligare. Foto: Anders Björk

Företagsområdet Norra Mos fortsätter växa. Ett nytt företagshotell är nu på gång och förväntas att stå klart årsskiftet 2021/22. Det är Hantverkarhusen i Närke, med Peter Eklind som ordförande, som både bygger och ska äga.

Företagsområdet Norra Mos växer så att det knakar. Nyligen stod Kumla Padels nya hall klar i området, 90x24 meter stor. Inte långt därifrån har nu bygget för ett nytt företagshotell påbörjats.

Köpeavtal undertecknat i april

Det är två byggnader för verksamheter som ska fungera som hotell där olika företag kan köpa in sig. Det byggs även ett tillhörande skärmtak på cirka 1 000 kvm, enligt uppgift från Samhällsbyggförvaltningen i Kumla kommun.

Denna byggnad ligger närmast, öster om, det som ska bli nybyggt företagshotell. Denna byggnad ligger närmast, öster om, det som ska bli nybyggt företagshotell.

Hantverkarhusen i Närke är både byggherre och det företag som via sin ordförande och två styrelseledamöter undertecknat köpebrevet för marken.

Ordförande är Peter Eklind och köpeavtalet för marken med Kumla kommun skrevs relativt nyligen.

Marken anvisades via markanvisningsavtal i augusti 2020. Köpeavtalet undertecknades 12 april 2021 med tillträde den 30 april.

Tanken, när byggnaden är klar, är att stycka av varje lokal och sälja för sig, alltså inte hyra ut. Bygget förväntas att stå klart till årsskiftet 2021/22.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-05-25 15:28
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.