Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
07 July 2022
Tipsa: 073-629 83 19

BASKET: Efter att varit utan ett herrlag under några år finns det nu återigen ett då Kumla Real Basketklubb startat upp i Division 3. La ni märke till namnet? Kumla Basketklubb har nämligen lagt till Real. För ett par säsonger sedan la anrika Kumla Real ner all verksamhet.

Det nystartade seniorlaget är frukten av en träningsgrupp från ifjol som kryddats med några äldre namn. Åldern är från 15 år och uppåt och det ingår drygt 20 spelare i truppen. Till matchen mot Sjöängen från Askersund fanns dock bara nio spelare på plats, skador och sjukdomar störde, sade ordförande av Kumla Basketklubb, Henrik Andersen.

Tjejer får träna med killar

Men klubben heter alltså inte så längre utan det rätta namnet är Kumla Real Basketklubb. Kumla Real som la ner verksamheten för ett par år sedan, samtidigt som Kumla Basketklubb växt sedan dess.

- Min personliga åsikt är att det ökat intresset bland många av de äldre basketintresserade i Kumla nu när vi la till Real i namnet, förklarar Henrik Andersen.

Kumla Basketklubb satsade tidigare i år på ett stort utskick till alla hushållen i Kumla för att knyta unga spelare till klubben, och Henrik Andersen är nöjd med responsen de fick tillbaka.

- Absolut, vi har idag basketlekis för yngre åldrar där vi har 43 namn med.

Det är dock sämre med tjejer i klubben. I träningsgruppen för åldern 12 till 15 finns åtta stycken och i åldrarna 15 till 20 fem tjejer. Dessa fem får därför vara med och träna med killarna. 

Kumla Real Basketklubb har inlett Division 3 med tre raka förluster. Kanske kom första vinsten under lördag mot Sjöängen, ställningen var alla fall 19-19 när undertecknad lämnade. Senare på kvällen smsade ordförande Andersen om att det blev första vinsten för säsongen, 87-66. 

Kommentera artikeln
Publicerad: 2015-11-07 17:47
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.