22 October 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Drömstart för Näfver i nya klubben när Yxhult vann

FOTBOLL: Yxhults IK tog tre poäng i premiären av Division 3 när de under onsdagskvällen slog Eskilstuna City med 3-2 borta. Kristoffer Näfver bidrog med två mål i sin debut i Yxhultströjan.

Gästerna kom till spel utan en enda träningsmatch under pandemin. Trots detta var det Yxhults IK som under första halvleken höll i taktpinnen och skapade chans på chans, men det var hemmalaget som i sextonde spelminuten tog ledningen efter en markeringsmiss i Yxhults försvar,

Näfver med två mål på två minuter

Yxhult fortsatte dock med sitt fina spel och kvitteringen kom fyra minuter senare i samband med en hörna där Gunnar Knutsson höll sig framme och fixade 1-1. Ett resultat som man gick till pausvila med.

Direkt i andra halvleken startade Eskilstuna med hög press, men det var Yxhult som gjorde målet.Efter en fin löpning av Carl Hägg serverades Kristoffer Näfver en drömpassning och 2-1 till YIK.

Redan i nästa spelminut slarvade hemmaförsvaret och slog en bakåtpassning till målvakten som Näfver snappade upp och utökade till 3-1.

Eskilstuna skapade spänning

I 76 minuten kunde Näfver dödat matchen då Yxhult tilldömdes en straff, men en lite dåligt slagen straff höll hemmalaget kvar i matchen och en reducering kom istället i matchminut 82. Även detta mål efter en markeringsmiss.

Ett spännande slut väntade sedan där Eskilstuna tryckte på, men Yxhultspelarna kämpade bra och höll undan. Matchvinnaren Näfver bör framhållas, men bra betyg till samtliga utdelas i premiären.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-06-18 1:29
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.