28 Maj 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Nya bokbussen till torget på onsdag

Häftig design på nya biblioteksbussen som rullar in till  Kumla torg på onsdag kl 14:30 .Häftig design på nya biblioteksbussen som rullar in till Kumla torg på onsdag kl 14:30 .

På onsdag rullar Kumlas nya bokbuss in på torget. Rymligare, mer sittvänlig och flexibel än den gamla trotjänaren som nu går i pension.

Den gamla bokbussen har servat Kumlaborna i snart 30 år,  rullat till skolor och förskolor på dagarna och gjort sina regelbundna  kulturturer runtom i kommunen på kvällar.

- Vår nya biblioteksbuss upplevs som betydligt rymligare än den gamla, tack vare att den är aningens längre, men framför allt genom ljusare inredning, bättre sittmöjligheter och några fönster som släpper in ljus, berättar bibliotekschefen Gertrud Åstrand.

 Bussen kommer att rymma ungefär lika mycket böcker och tidskrifter som den gamla, men kan enkelt anpassas till olika målgrupper.

- Förutom böcker kommer vi att ha möjlighet att visa film, ha sago-, musik och teaterstunder för mindre grupper. Det ser vi fram emot!

Snyggaste bussen?

- Det mest iögonfallande är ändå utsidan på bussen! tycker Gertrud Åstrand i ett pressmeddelande.  Det är illustratören Mattias Käll, som har hjälpt oss att ta fram dekorationen som ska ge en känsla av allt spännande som ryms i en biblioteksbuss.

- För mig står biblioteksbussen för kunskap, fantasi, folkbildning och demokrati och allt detta är saker som ligger mig varmt om hjärtat. Så att få uppdraget att teckna till Biblioteksbussen har känts viktigt och kul, säger Mattias Käll.

Allmänheten hälsas välkommen att ta en premiärtitt när biblioteksbussen rullar in till  Kumla torg på onsdag kl 14:30 .

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-03-09 17:43
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.