Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
07 May 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Magnus och Louise har nu tagit över ICA Maxi

Magnus Winges med sin fru Louise är nu nya ägare till ICA Maxi i Kumla. Foto: PrivatMagnus Winges med sin fru Louise är nu nya ägare till ICA Maxi i Kumla. Foto: Privat

Sedan ett par dagar har ICA Maxi fått nya ägare i Magnus Winges ihop med sin fru Louise. De ska driva butiken ihop. - Det känns jätteroligt att få göra det här ihop, säger Magnus Winges.

Magnus Winges tog över ICA Maxi i lördags. Nu har alltså tidigare handlaren Gustav Johansson lämnat helt så nu handlar det inte om någon övergångsperiod längre. Magnus kommer att äga och driva butiken ihop med sin fru Louise.

Varit sjuksköterska innan

– Hon kommer att vara här också, men det är jag som är ICA-handlare och blir som en VD även om hon finns med som ägare, säger Magnus.

Magnus bland frukten med skydd på. Magnus bland frukten med skydd på.

Har hon jobbat också inom ICA tidigare?

– Nej, Louise är sjuksköterska, så hon är verkligen ny på jobbet. Det känns jätteroligt att få göra det här ihop. Sen är det klart att det kommer vara mycket nytt för henne, men det kommer det att vara även för mig nu i början.

Har du hunnit med nåt speciellt de första dagarna här?

– Det är många kunder som jag stött på som hälsar och önskar lycka till vilket känns roligt. Igår träffade jag också företrädare för Kumla kommun och det kändes jättebra. Jag fick bland annat en fin bok som handlar om “Konst på hög”.

Börjar bygga om nästa vecka

Vad säger du om platsen där ICA Maxi i Kumla ligger?

– Det är ett ganska unikt läge för en Maxi-butik att ligga mitt i centrum. Vi brukar ligga en bit utanför med en stor jätteparkering. Här är parkeringssituationen lite mer utmanande. Men den fungerar ju ändå absolut.

Nyheter då, är några sådana planerade efter Magnus inträde? Jodå, från i måndags införde butiken något som kallas “seniorrabatt”. Det innebär att från det år en person fyller 65 år och uppåt har de 5 procent rabatt en valfri dag i veckan. Från måndag börjar man även att bygga om i butiken.

– Det är den del av butiken som man först går igenom där kläder, elektronik, köksgrejer och annat finns. Det krävs lite nya intryck och finns ett nytt sortiment som skulle passa här i Kumla. Det tar fyra, fem veckor att bygga om tippar jag på.

Vill vara en stöttande kraft

Enligt Magnus ska man fortsätta vara en god kraft i lokalsamhället och bland annat samarbeta med föreningar.

– Det är absolut tanken att vi ska stötta och sponsra bra saker och initiativ som händer i Kumla, vi skrev exempelvis nyligen under ett nytt sponsoravtal med Indianerna Speedway, avslutar Magnus Winges.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-05-04 12:57
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.