11 July 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Nya ägare och nytt namn hos bilvårdare

Mahmoud Atei jobbar för att få bilen skinande ren hos Kumla Bilvårdscenter. Foto: Anders BjörkMahmoud Atei jobbar för att få bilen skinande ren hos Kumla Bilvårdscenter. Foto: Anders Björk

2014 öppnade Kumla Supervård på Järsjögatan. Nu har företaget bytt namn till Kumla Bilvårdscenter och fått nya ägare. - Vi ser fram emot att kunna leverera en bra service, säger delägare Omar Dele.

Ägarbytet skedde för ett par månader sedan. I juli tog Omar Dele och kollegan Muhammed Zuhair Alhelo över. I samband med det bytte företaget namn och man valde även att starta aktiebolag.

Vill hitta ett samarbete

- Vi har tre anställda och kanske får vi anställa fler framöver, säger Omar Dele. Själv jobbar han dagtid på Abigo Medical i Askersund och kommer ha hand om bokföring, administration, och annat hos Kumla Bilvårdscenter.

- Vi vill bli en del av samhället som vi bor i och självklart vill vi även leverera en bra service med god kvalitet, förklarar Omar.

Omar Dele och Mahmoud Atei utanför Kumla Bilvårdscenter på Järsjögatan.

Kollegan Muhammed Alhelo är bortrest när vi träffas under tisdagen. Men det är Muhammed av de två som kommer att finnas synlig oftast hos Kumla Bilvårdscenter framöver. Alla fall den närmaste tiden.

- Det känns bra än så länge, inom kort planerar vi att kontakta Kumla Promotion och andra företag för att se om vi kan få igång ett samarbete som vi båda kan dra nytta av, fastslår Omar.

Lämnade krigets Syrien

I nuläget håller man på och byter leverantör av material.

- Vi byter till Cartecshop. Det är riktigt bra material som även tänker på miljön.

Hösten 2014 intervjuade undertecknad Omad Dele i intervjuserien "Invandrare berättar". Han hade då nyligen kommit till Kumla efter att lämnat krigets Syrien bakom sig och pluggade SFI.

Nu bor han med sin fru och barn i Kumla.

- Vi trivs bra att bo i Kumla, vi har två barn och väntar ett tredje. Min fru jobbar också i Kumla och vi tycker att det är en bra stad för en familj att bo i och för barnen att växa upp i, avslutar Omar Dele.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-09-10 20:54
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.