Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
21 April 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Ny konst i biblioteksfönstren

Aktuell utställning. Foto: Edvin GransAktuell utställning. Foto: Edvin Grans

Skulpturer, målningar och textilkonst syns i fönstren på Kumlas bibliotek. De som ligger bakom utställningen är Konst- och formgivningslinjen vid Kävesta folkhögskola.

Kävesta folkhögskolas konst- och formgivningslinje ställer för tioende året ut på Kumlas bibliotek. Anna S Pettersson som är linjeledare på folkhögskolan berättar om att de i och med pandemin fick tänka om kring placeringen av konsten. I år är utställningen i fönstren och kan således avnjutas utomhus. Pandemin har också präglat konstens gemensamma tema “Att inte vara”.

– Tiden vi är i nu är ett icke-varande. Titeln leker med att vara eller att inte vara, säger Anna S Pettersson, linjeledare på konst- och formgivningslinjen.

Utställningen har enligt henne fått ett uppskattande gensvar. Att bibliotekets fönsterrutor är tittvänliga, menar hon. Konstutställningen är en del av Kävesta folkhögskolas utbildning och syftar till att lära deltagarna att arrangera utställningar men också utveckla sitt konstnärliga språk.

Falukorv i porslin. Foto: Edvin Grans/Sydnärkenytt Falukorv i porslin. Foto: Edvin Grans/Sydnärkenytt

Den 30 personer starka konstgruppen presenterar en rad verk av olika storlek och format. Textilier, skulpturer, affischer och videokonst med mera. Ett av årets konstverk är en falukorv i porslin.

– Hon som har gjort den är vegan så jag tänker att det är en vegansk falukorv, säger Anna S Pettersson, linjeledare på konst- och formgivningslinjen till Sydnärkenytt.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2020-12-16 10:56
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.