Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
28 October 2021
Tipsa: 073-629 83 19

Barn bidrar till interaktiv utställning

Nu på lördag, 18 september, är det vernissage för utställningen ”intesåseriöskonst” på Kumla bibliotek. Det är gruppen BEMP som bjuder på en experimentell utställning som är tänkt att växa under periodens gång, med hjälp av konstnärliga barn.

Bakom namnet BEMP finner vi två vuxna konstnärer som nu alltså skapat intesåseriöskonst. Åtminstone grunden till den. Utställningen är nämligen tänkt som ett experiment, där barn i förskoleåldern kan bidra med egna alster under periodens gång.

– Förhoppningsvis inspireras barnen av verken, men de kan skapa hur de vill, kommenterar kulturintendent Tomas Borg utställningen i ett pressmeddelanden.

Material att tillgå

På plats har man förberett med kritor, trä och färg, samt plats för de små konstnärerna att hänga upp sina egna alster på.

Vernissagen äger rum mellan klockan 11-14, i Utställningshörnan på Kumla bibliotek. Utställningen pågår sedan fram till och med 5 oktober. (SW)

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-09-16 10:45
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.