04 Juni 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Ny hinderbana på plats i Kumlaby

Den nya hinderbanan finns vid grusplanen i Kumlaby och ska inbjuda till både lek och träning. Foto: Anders BjörkDen nya hinderbanan finns vid grusplanen i Kumlaby och ska inbjuda till både lek och träning. Foto: Anders Björk

En ny hinderbana står sedan förra veckan klar i Kumlaby. Vid enkät som gjordes i mars var just hinderbana något som efterfrågades.

Det är två kommunanställda från Parkavdelningen på Kultur och Fritid som i ett par veckor jobbat med att sätta upp hinderbanan på platsen. Materialet till banan köptes in från företaget Tress Sport & Lek för 160 000 kr.

Bänkar och röjning av buskage kommer

- Tanken är att hinderbanan ska locka till både lek och träning, säger Linda Möller, som är landskapsingenjör hos Kumla kommun.

Här får man klättra för att ta sig över.

I mars fanns möjlighet för kumlingar att svara på önskemål om Kumlabyfältet, med gräsplaner och grusplan, skulle utvecklas. Förr spelades mycket fotboll här, men det gör det aldrig nu så det finns stora ytor att ta av.

- Vid enkäten så var hinderbana ett av de mer populära förslagen. Dessutom kom önskemål om att sätta upp fler bänkar längs med gång/cykelbanan och att röja i buskage, så det kommer vi att ordna, avslutar Linda Möller.

I februari 2018 byggdes en hundrastgård i kanten av Kumlabyfältet.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-10-14 12:16
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.