31 Maj 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Kumla Hockey vände till seger hemma

Slutsignalen har just ljudit och kumlingarna kan pusta ut efter en dramatisk avslutning. Foto: Anders BjörkSlutsignalen har just ljudit och kumlingarna kan pusta ut efter en dramatisk avslutning. Foto: Anders Björk

HOCKEY: Underläge inför sista perioden. Men Kumla Hockey vann den med 4-1 och därmed matchen mot gästande Eskilstuna Linden med 4-2 under onsdagskvällen.

Precis som i senaste hemmamatchen mot Forshaga slog Kumla till med en riktigt bra sista period som avgjorde tillställningen. Då vann man sista med 3-0. Denna kväll gjorde man 4-1 på Eskilstuna Linden. 

Zubenko hittade krysset

Bortalaget ledde med 1-0 efter att Andrés Staforelli hittat rätt i powerplay. Kumla hade dock vänt till 2-1 innan tre minuter spelats av sista. Mannen med vassa handledarn, Martin Eberhardsson, gjorde 1-1.

Därefter fick Kumla spela fem mot tre och då satte Oscar Haglund 2-1. Kumla klarade därefter av två boxplay i rad och när Hampus Moberg skickade iväg en långpass till Philip Zubenko kom istället till 3-1 till Kumla.

Jonathan Frykholm stod för 30 räddningar, varav några riktigt fina. 

Zubenkos avslut i bortre krysset satt perfekt!

Men det skulle bli riktigt dramatiskt ändå. Kumla drog på sig två utvisningar i samma sekvens så Eskilstuna fick två minuter i fem mot tre. Ett massivt tryck, men målvakt Frykholm stod där för ett par suveräna räddningar.

Bjöd på säsongens räddning

Alla i ishallen trodde nog reduceringen var ett faktum efter ett par snabba pass som gav öppet mål för bortalaget. Men Frykholm slängde sig som en fotbollsmålvakt och räddade pucken på linjen. Kanske årets räddning i ishallen.

- Det var ett desperat försök att ta pucken och man måste ju göra allt för att försöka hindra den från att gå i mål, säger Frykholm efteråt.

Reduceringen kom dock sekunden efter att de båda kumlingarna kom in på isen. Eskilstuna tog därefter ut målisen och skapade tryck för en kvittering. Men i slutminuten kunde Oliver Östergren sätta 4-2 i tom bur.

- Det var otroligt skönt att vi kunde hålla undan och bygga vidare på vinsten senast genom att ta en ny hemmaseger, pustade Frykholm ut.

Jumbon "Sura" på fredag

Segern innebär att Kumla har två segrar och två förluster efter uppehållet. Man är ändå kvar som nästjumbo eftersom även Forshaga, placeringen ovanför, vann sin match. Jumbon Surahammar har dock noll poäng och Kumla sju.

Men Kumla måste ha minst ett lag till bakom sig förutom "Sura" för att undvika kvalspel för att hänga kvar. Denna match gav dock mersmak. Eskilstuna hade tre raka vinster innan förlusten i Kumla.

"Tack för ert stöd"

Det är dessutom många omgångar kvar att spela så mycket hinner hända. Kvällens publiksiffra var 154 åskådare och Kumla spelar igen redan på fredag borta mot "Sura" och sen söndag hemma mot Nyköping.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-01-08 21:39
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.