Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
23 January 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Gång och cykelväg på Västra Bangatan klar

En del av Västra Bangatan som nu har fått en klart bredare trottoar än tidigare. Foto: Anders BjörkEn del av Västra Bangatan som nu har fått en klart bredare trottoar än tidigare. Foto: Anders Björk

Under slutet av 2020 har ombyggnationen av gång och cykelbanan för Västra Bangatan blivit klar. Den drygt ett kilometer långa gatan har nu fått klart bredare trottoar än tidigare.

Den södra delen av Västra Bangatan fick gång/cykelbana klar redan 2019.

Och efter att ha börjat med den norra delen av gatan under hösten blev man klara i god tid innan årsskiftet. Det fanns trottoar på norra delen av gatan tidigare, men den har blivit mer rymlig nu och klassas som gång och cykelväg.

Något som innebär att boende slipper framöver sköta underhållet utanför sina hus då en gata som har gång/cykelbana utanför sig övergår i kommunens underhåll.

Samma ämne:

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-01-04 23:08
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.