28 Maj 2020
Tipsa: 073-094 57 58

PD tillbaka som tränare i Kumla IBK

Kumla IBK Dam får tränarprofilen Patrik "PD" Davidsson som ny huvudtränare kommande säsong i Allsvenskan. PD återvänder som tränare i Kumla efter några år på andra tränar- och utvecklingsuppdrag.

PD är en erfaren tränare som bland annat varit sex år i Schweiz, men även verkat som herrtränare för Kumla IBK.

Patrik Davidsson. Foto: Privat

Kumlas damer är inget nytt för PD, där han varit inne och hjälpt till då och då de senaste åren med utvecklingsuppdrag.

- Det kommer bli en tuff resa att kliva upp en nivå, men vi har en bra trupp, som jag känner till sedan tidigare, då jag hjälpt till i kulisserna för något år sedan. Nu kommer vi behöva kliva upp en nivå med både träning och fysik. Där har vi det förspänt med två fysioterapeuter som fortsätter bygga upp spelarnas fysik säger PD.

Tobias Björk, som tog upp damerna till Allsvenskan, tackade tidigt nej till en fortsättning då tiden att kombinera familj, arbete och innebandy blev för svår att få ihop. 

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-03-30 22:22
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.