Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
28 September 2021
Tipsa: 073-629 83 19

Brandutryckning till nybygget vid Kumlasjön

Brandbilar utanför nybygget Djupadal där det började brinna. Foto: Anders BjörkBrandbilar utanför nybygget Djupadal där det började brinna. Foto: Anders Björk

Det började brinna på tredje våningen i nybygget BRF Djupadal vid Kumlasjön strax innan klockan 17. Det var den andra branden på Kungsvägen under onsdagen.

Larmet utgick kring klockan 17. 

Det visade sig vara nybygget BRF Djupadal vid Södra Kungsvägen där en brand utbrutit på tredje våningen. En brandman på plats sade följande. 

- Det var några förbipasserande som såg att det plötsligt brann och larmade. Det var ett par reglar på tredje våningen som fattat eld. Vi kunde släcka branden.

Tidigare under dagen vid klockan 10 larmades brandkåren till en brand på Norra Kungsvägen, bara ett par hundra meter bort. Ett förråd inne på vårdcentralen hade då börjat att ryka. 

Personal och patienter fick utrymma byggnaden. Vakthavande befäl hos polisen säger att man inte kan bekräfta om det rör sig om anlagda bränder. Det pågår ett utredningsarbete. 

Samma ämne:

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-09-01 17:37
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.