31 Maj 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Ny boulebana öppnar mitt på torget

Per Hussmo, Markus Ahola och Mikael Tähtinen jobbar för att få boulebanan klar till helgen. Foto: Anders BjörkPer Hussmo, Markus Ahola och Mikael Tähtinen jobbar för att få boulebanan klar till helgen. Foto: Anders Björk

Kumla kommun håller på och bygger upp en ny boulebana på torget som kommer att vara klar till helgen och därefter tas bort i höst. Orsaken är att man vill prova sig fram vad som funkar på torget.

Under onsdag eftermiddag pågick arbetet i duggregnet. Stora delar av banan började redan bli klar. Under torsdagen ska man finjustera underlag och detaljer för att sen kunna ha den helt klar till fredagen.

"Vill inte vara så statiska"

- Nu har vi gjort klart sargen och håller på och packar stenmjölet så att det blir hårt och packat och bollarna kan rulla ordentligt, säger Mikael Tähtinen, parkarbetare hos Kumla kommun.

Planen är att banan ska ligga på torget till hösten och sedan tas bort. Per Hussmo, som jobbar vid platsen, tycker det skulle kunna passa att låta ytan ligga kvar och spola upp is till vintern för skridskoåkning.

Boulebanan kan beskrivas som en form av test. Kommunen vill prova sig fram vad som funkar på torget och inte vara så statiska. Detta fastslår Daniel Jansson-Hammargren, som är kommundirektör.

Lockar en bredare publik

- Vi vill ha ett levande torg och nu gör vi det här tillfälligt för att se hur populärt det blir och så får vi se om boule är nånting som kan finnas kvar i framtiden.

Att det blev just boule då, vad är orsaken till det?

- Vi vill ha nåt som kan locka en bredare publik, både ung och gammal. Även om det händer saker på torget annars med är det bra att få fler folk att stanna till där, säger Jansson-Hammargren som är nyfiken på utfallet. 

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-06-12 23:31
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.