Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
07 December 2021
Tipsa: 073-629 83 19

Förbättrad belysning på plats i Kumla

Gång/cykelvägen utanför Fylsta skola är en av de platser där belysningen förbättrats. Foto: PrivatGång/cykelvägen utanför Fylsta skola är en av de platser där belysningen förbättrats. Foto: Privat

Under sommaren och hösten har det jobbats runtom i Kumla för att få upp ny belysning. I dagsläget har närmare 350 armaturer bytts ut till led och 16 stycken helt nya belysningspunkter är monterade.

Kumla kommun fastslår det hela i ett pressutskick. 

“Som en del i vårt pågående trygghetsarbete har vi bytt ut och satt ny belysning på platser där behov har funnits, exempelvis i passager och gångar. I dagsläget har närmre 350 armaturer bytts ut till led och 16 stycken helt nya belysningspunkter är monterade. Det handlar om platser som Västra parken, runt Kumlaby skola samt multiarenan, Kumlasjön och motionsspåret, cykelbanor i Skogstorp, Yxhultsvägen i Hällabrottet samt parkeringen vid hotellet”.

Kumla kommun styrs av Socialdemokraterna och Moderaterna.

-Vi vill skapa en ökad trygghetskänsla för medborgarna i Kumla kommun och har förutom belysning även tittat på nedskräpade områden samt höga och skrymmande buskage för utförande av trygghetsskapande åtgärder, förklarar Andreas Brorsson (S) kommunstyrelsens ordförande.

- Även ordningsvakter och kameraövervakning är delar som vi jobbar med för att skapa en tryggare miljö i Kumla, avslutar han. (ABj)

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-11-05 13:23
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.