Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
20 May 2022
Tipsa: 073-629 83 19

Näthandel för bokhandeln i Kumla på plats

Ulrika Borg tar sig en titt på vad som finns att erbjuda i hennes bokhandel. Foto: Anders BjörkUlrika Borg tar sig en titt på vad som finns att erbjuda i hennes bokhandel. Foto: Anders Björk

Nu går det att söka efter och handla böcker på nätet hos bokhandeln Ugglan i Kumla. - Det har varit en önskan en längre tid från oss, säger bokhandlare Ulrika Borg.

Butikens hemsida är på plats sedan ett par månader tillbaka. Tidigare har man inte haft någon hemsida alls, men nu fick det vara nog. 

- Dagens butiker fungerar så, det måste finnas även på nätet, säger Ulrika Borg när hon navigerar runt för att kolla in den relativt nya beställningsplatsen.

I samarbete med Ugglan

Bokhandelskedjan Ugglan innefattar runt 90 butiker i landet och det var när kedjan lanserade att man skulle hjälpa sina butiker att starta online-handel som Kumlagänget hakade på. 

- Det har ju varit en önskan en längre tid, men det har varit en för stor kostnad för oss. Projektet att gå med var frivilligt, det är ju förbundet med en kostnad, men en kostnad som är mycket lägre än om butiken skulle ha gjort det helt själv.

Nästan hälften av bokhandlarna i kedjan gick i alla fall med och det innebär alltså att kunder till butiken i Kumla numer har möjlighet att kolla utbudet via nätet och även beställa produkter där.

Lite mer köptrohet i Kumla önskas

Även om Ulrika är nöjd över att ha näthandeln på plats så finns det saker att förbättra ännu. Om detta råder inget tvivel. 

- Det har inte riktigt satt sig på plats, jag hittar mycket småfel på sidan, så  det finns potential för förbättring. Men det känns bra att ha sidan på plats alla fall. 

Hur har julhandeln gått för er?

- Det har rullat på ganska bra, men visst kan man alltid önska att det finns lite mer köptrogenhet i Kumla, avslutar Ulrika Borg.

Bokhandeln Ugglan finns även i Askersund. Där finns ingen näthandel ännu, kanske framöver. Det är en kostnadsfråga.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2022-01-10 16:23
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.