Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
06 July 2022
Tipsa: 073-629 83 19

Nu finns det en hjärtstartare i Åbytorp

Representanter från Kumla Rotaryklubb och Betaniaförsamlingen i Åbytorp. Representanter från Kumla Rotaryklubb och Betaniaförsamlingen i Åbytorp.

Från och med i söndags finns en hjärtstartare i Åbytorp. Den skänktes av Kumla Rotaryklubb till Betaniakyrkan i Åbytorp som även ligger granne med ortens skola.

Betaniaförsamlingens representanter hade kommit med ett önskemål till Kumla Rotaryklubb om en hjärtstartare till Åbytorp. Under ett styrelsemöte inom Rotaryklubben behandlades önskemålet och medel beviljades till inköp.

Till för hela Åbytorp

Under söndagen överlämnades den. 

- Det känns jättebra att kunna hjälpa till på det här sättet. Händer det nåt går det fort och det är många äldre personer som är med i Betaniaförsamlingen. Dessutom ligger ju skolan rakt över gatan, säger Lennarth Helgesson, ordförande i Kumla Rotaryklubb.

Medverkande vid ceremonin från Kumla Rotaryklubbvar Lennarth Helgesson, Aimo Pekkala, Niclas Norrman och Sven Erik Kilsten. Medverkande vid ceremonin från Kumla Rotaryklubbvar Lennarth Helgesson, Aimo Pekkala, Niclas Norrman och Sven Erik Kilsten.

Sponsringen kom dock med vissa motkrav. Avsikten är att alla inom Åbytorp ska ha tillgång till hjärtstartaren. Betaniakyrkan kommer att genomföra ett antal utbildningstillfällen och alla som är intresserade inom Åbytorp kan närvara vid utbildningen.

Hjärtstartaren sitter utanför entrén till Betania i Åbytorp. Hjärtstartaren sitter utanför entrén till Betania i Åbytorp.

Dessutom kommer Kumla Rotaryklubb och Betaniaförsamlingen att samarbeta i ett kommande projekt som stöttar våldsutsatta kvinnor hos Svea Kvinnojour. 

- Om det blir att vi stöttar med pengar eller på andra sätt är inte klart än. Projektet är ännu i sin linda. 

- Men helt klart är att här finns det saker att bidra med, samhället hjälper inte alltid till som det borde, säger Helgesson.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2022-06-20 12:52
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.