04 Juni 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Solen lyste över nostalgiafton

Kumla torg lockade både bilar och människor under den sköna fredagskvällen. Foto: Sandra WallinKumla torg lockade både bilar och människor under den sköna fredagskvällen. Foto: Sandra Wallin

Under fredagen låg Kumla torg verkligen i centrum. Först som ett stopp i ledet för det anrika Midnattssolsrallyt och senare på kvällen skådespel för nostalgiafton, numera ett givet inslag under sommaren.

Vädret var väl lite tjurigt under dagen men fram mot kvällen skingrade sig molnen över Kumla och bjöd på ett strålande väder. Solen värmde gott och temperaturen kröp snabbt uppåt i graderna. En perfekt afton för lite nostalgi!

Ett stående inslag

Nostalgiafton är ett samarrangemang mellan Kumla kommun och Kumla Promotion, i år i sällskap av Kungliga automobilklubben, och har under åren kommit att bli ett uppskattat evenemang.

På plats denna gång fanns bland annat en hoppborg för studssugna barn, en scen där Richard Swanström skulle bjuda på rock n’ roll och plats för de sedvanliga veteranbilarns. Noterade gjorde många besökare även att föreningen Missing People fanns på torget för att informera om sin verksamhet.

Färre bilar?

När Sydnärkenytt kom till torget strax efter klockan 18 rullade den sista rallybilen i Midsnattssolsrallyt in på torget för en snabb intervju.

Kanske var det på grund av att man ville ha fri lejd för rallybilarna som det vid den tidpunkten var lite ont om veteranbilar på torget.

– Oj, här var det inte så mycket att se, muttrade en besviken besökare som spanade ut över parkeringen vid torget.

Och nog var både bilarna och besökarna färre än förra året. Så kändes det i alla fall just då. Förhoppningsvis hittade fler till evenemanget under kvällen.

Fullt på restaurangerna

Klaga kunde i alla falla inte uteserveringarna runt torget göra, där var det nämligen knökfullt av dryckessugna människor i alla åldrar.

Nostalgiafton håller på ända till klockan 22 ikväll, fredag 12 juli. Så om du läser det här innan dess hinner du fortfarande kila ner till torget och ta dig en titt!

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-07-12 19:53
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.