25 Maj 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Hallå Norge, du tog min plats!

En nio meters Adria har av okänd anledning parkerats på en uthyrd plats. Detektivarbete pågår.En nio meters Adria har av okänd anledning parkerats på en uthyrd plats. Detektivarbete pågår.

En norsk husvagn av lyxmodell skapar just nu bekymmer på kommunens parkering vid Via. Med lång svansföring ockuperar husvagnen en plats som tillhör en annan.

Den står nämligen på Mikael Karlssons plats nr 20  hyrd för 780 kr . Eftersom han nu vill ställa dit sin vagn för vintern blev han förstås förvånad och arg när han upptäckte det norska intrånget.  En nio meters Adria, ett flott vägskepp av modernaste modell. 

Kanske hade ett misstag begåtts? När Mikael vände sig till kommunen för att få en förklaring och möjligen en annan plats på husvagnsparkeringen blev han inte lugnare.  Beskedet var att allt var uthyrt.

- Vad ska vi göra? frågar Mikael desperat och ber - av alla instanser - Kumlanytt om råd. 

Via återförsäljaren har spaningen kommit ett steg vidare.
Detektivarbete

Tja, vi får tag på kommunens gatuchef Jörgen Svensson, som tvingats engagera sig i fallet.  Med lite detektivarbete  har han fått fram ägarens telefonnummer men denne har ännu inte svarat.

- Vi fortsätter att söka, säger Jörgen Svensson och bekräftar att man har slut på hyresplatser för husvagnar.

- Men på nåt sätt ska vi väl kunna lösa det, säger han lugnande med adress villrådige Karlsson.

Husvagnarna har gått i ide. 
Inget skrot

Det händer att kommunen får ta hand om risiga husvagnar som dumpats på parkeringar men norska Adrian är definitivt inget för skroten.

- Jag får vässa min norska och ta nya kontakter, säger gatuchefen. Och så påminner han om att Gatukontoret har traditionellt Öppet hus på lördag kl 9-13. Med barn som får provsitta sopbilen och käka korv med bröd.

- Det får du inte missa!

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-10-04 21:56
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.