26 September 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Tyskt samarbete för Nitton93

Butiksinredningsföretaget Nitton93 blir generalagentur för det tyska bolaget VKF Renzel, som nu etablerar sig på den svenska och norska marknaden. VKF Renzel är ett av världens ledande bolag inom tillverkning av säljstyrande produkter för butiker. Nitton93 har sin lagerverksamhet sedan tidigare i Kumla.

Nitton93 har sin lagerverksamhet på Mastgatan i Kumla. Det var 2018 som man flyttade all lagerverksamhet till Kumla efter att tidigare varit utspridda i Närke.

- Samarbetet med VKF Renzel tydliggör oss som helhetspartner till våra kunder, då vårt partnerskap gör att vi kan erbjuda marknaden ett komplett utbud av butiksprodukter. Det är tydligt att de är ett globalt bolag, med tyskt precis struktur för logistik och kvalitet, säger Erik Hagerius som är Vd på Nitton93.

VKF Renzel grundades i Tyskland år 1985 och är idag en av världens största bolag inom sitt område. Huvudkontoret för deras verksamhet i Sverige och Norge kommer ligga i Örebro, med nordiskt centrallager i Kumla och Nitton93 kommer fungera som distributör av VKF Renzels produkter.

- Vi har ett 10-tal anställda på lagret i Kumla och hoppas i och med detta kunna fortsätta att växa. Produktion sker i Ekeby, lager finns i Kumla och projekt och administration i Örebro, säger Erik Hagerius om uppdelningen.

Nitton93 har sammanlagt ett 60-tal personer anställda. (ABj)

Info om Nitton93:

En butiksinredningsleverantör som har som mål att leverera attraktiva och säljande butiker. De är med under varje steg av processen, när man skapar en ny butik eller omarbetar en existerande och gör det lätt för butiker att på egen hand ta ansvar för sin inredning. Några av deras kunder är Apoteket, Friskis & Svettis, Stadium, Polarn O. Pyret, Åhléns och Telia. Nitton93 grundades år 1992 och har huvudkontor i Örebro.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-09-10 15:03
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.