13 July 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Hängde med mot topplaget

HOCKEY: Kumla Hockey vann skotten hemma mot tabelltvåan Borlänge, men förlorade matchen med 4-2 inför 183 åskådare. Det var lagets nionde raka förlust i Hockeyettan Västra. 

Mikael Lindberg, ny från Örebro J-20, och lånen från Karlskoga Victor Stark och Fredrik Thörner fanns med i laget. Däremot saknades avstängda Oliver Östergren och Pontus Okerblad Vestin.

Kan få svårt att hänga kvar

Kumla producerade många skott på mål, 27 efter två perioder, men låg ändå under med 3-0. Valter Lederud och Joakim Nilsson gjorde Kumlas reduceringar och Alexander Hellgren två assist, men Borlänge höll undan.

Detta var nionde raka nollpoängaren för Kumla. Den som har koll på historieböckerna kanske minns när senast laget hade en så lång förlusttrend, det lär definitivt vara en av de värsta de senaste 30 åren.

Kumla började med tre vinster på fem matcher, sen har det gått tyngre. Det är mycket kvar av säsongen såklart, men att döma av det man sett hitills känns det som att Kumla får det tuffare än på väldigt länge att hänga kvar.

Nästa match är på söndag hemma mot enda laget som är bakom i tabellen, Surahammar. Ett bättre läge att bryta förlusttrenden kommer inte.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-11-13 22:31
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.