Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
07 July 2022
Tipsa: 073-629 83 19

Nedslagen och rånad vid torget i Kumla

Ett rån inträffade vid torget i Kumla under tisdag morgon. En man i 60-års åldern blev nedslagen bakifrån, efter att tagit ut pengar vid en bankomat. Gärningspersonen tillgrep pengarna och lämnade springande.

Rånet ska ha inträffat strax innan klockan 8. 

Mannen hade just tagit ut pengar då en man kom bakifrån och plötsligt började slå honom med ett flertal slag. Gärningspersonen lyckades i samband med detta komma över de pengar som tagits ut plus kontokortet. 

Hoppas filmer ska ge nåt

Gärningspersonen lämnade efter överfallet i riktning österut på Hagendalsvägen, för att därefter vika in på Götgatan söderut där han försvann ur sikte. 

Enligt polisen har ett flertal patruller deltagit i spaningsarbetet. 

Förhoppningen är även att övervakningsfilmer i närområdet ska hjälpa till att leda utredningen framåt. Ingen är gripen i nuläget. 

“Fick sig några snytingar”

- Om man vet något om händelsen är det otroligt viktigt att höra av sig till polisen och hjälpa till, säger polisens presstalesperson Mats Öhman.

Öhman vill inte säga vilken summa som den rånade blev av med, men det var ett fyrsiffrigt belopp. Han ska inte ha fått några allvarliga skador vid överfallet. 

- Inte vad vi har noterat. Men han fick sig några snytingar. 

- Han skjutsades av ett vittne till vårdcentralen efteråt och inte till akuten och polisen har förhört honom, avslutar Mats Öhman. 

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-12-28 11:12
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.