Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
19 October 2021
Tipsa: 073-629 83 19

Platschef plussar för Allé-praktikant

Magnus Landin är nöjd med praktikanten Navid Mohammadi. Foto: Anders BjörkMagnus Landin är nöjd med praktikanten Navid Mohammadi. Foto: Anders Björk

Navid Mohammadi är på praktik från Alléskolan, vid bygget längs Västra Drottningatan, som görs för Sjöborgs Fastigheter. Man ligger bra till i tid och Navid lovordas. - Han har absolut en framtid i den här branschen, säger platschef Magnus Landin.

Tidsschemat inte bara håller, man ligger till och med lite före det, vid bygget i hörnan av Västra Drottninggatan/Fabriksgatan/Parkgatan. Man har kommit till fjärde våningen så bara en återstår.

Haft tur med vädret

- Vi räknar med att taket ska vara lagt på hela huset innan vi går på semester, säger Magnus Landin, som är platschef för PEAB.

Solen strålar denna måndag och man har haft tur med vädret sedan starten.

- Det har ju knappt snöat nånting och inte regnat så mycket heller tidigare och nu kommer den bästa tiden på året att bygga, såna här dagar går inte att klaga.

Med i arbetsstyrkan finns Navid Mohammadi, som är på praktik. Navid går byggprogrammet, andra året på Alléskolan i Hallsberg, och har varit med i två veckor nu.

- Jo jag tycker det är jättekul att vara här och i framtiden skulle jag gärna vilja jobba som snickare, fastslår Navid.

"Försöker verkligen ställa upp"

Navid kom till Sverige 2015 från Afghanistan, som en av de många ensamkommande ungdomar som då kom. Nu bor han i Kumla och hoppas på en framtid här även efter att skoltiden är över. Magnus Landin har bara gott att säga om Navid.

Navid Mohammadi. 

- Det fungerar jättebra. Han är intresserad och ser saker på egen hand utan att vi behöver säga till honom hela tiden. Han har absolut en framtid i branschen. 

Magnus tycker det är viktigt att invandrare kommer in och får kontakter.

- Det är viktigt både för oss och dem och det är kul att se, som med Navid här, hur de kommer hit och lyckas anpassa sig så bra till samhället. Vi gör vad vi kan för att hjälpa dem på traven och försöker verkligen ställa upp, avslutar Magnus Landin.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2020-04-20 17:09
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.