28 Maj 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Nattvandrare i Kumla med nytt samarbete

Nytt samarbete gör att det kommer finnas betydligt fler nattvandrare i Kumla framöver. Foto: PrivatNytt samarbete gör att det kommer finnas betydligt fler nattvandrare i Kumla framöver. Foto: Privat

Nattvandrarna i Kumla har en tid varit väldigt få. Nu har det dock skapats ett samarbete med flera aktörer som gör att de kommer kunna nattvandra oftare och med fler folk än tidigare. I fredags bidrog Kumla Bostäder med elva personer.

Nattvandrarna i Kumla drivs ideellt av ett gäng individer. Stundtals under 2019 hade de dock problem att få ihop tillräckligt med folk, vilket gjorde att de helt enkelt tvingades ställa in flera gånger. Speciellt under slutet av året.

"Blivit en nytändning"

Man måste nämligen vara minst två personer som nattvandrar, och inte ens det dök upp vid flertalet tillfällen. Nu kommer det dock att bli bättring. Till stor del beroende på ett nytt samarbete som har tagit vid.

- Vi får nu stöttning av Svenska Kyrkan, Kumla Promotion, Kumla Bostäder, Melins Fastigheter och John Ekström Bygg. De har hjälpt oss att ta fram nya jackor och ska även bistå med nattvandrare i omgångar, säger Bengt Ölund.

Redo för en kväll på stan! Foto: Privat

Bengt är den som grundade Nattvandrarna i Kumla och det gjorde han 1995. Trots att han inte bor på orten numer är han ännu med och är drivande i sällskapet. I fredags var elva personer från Kumla Bostäder med.

- Vårt mål är ju att kunna nattvandra varje fredag och lördag och kanske även någon dag i veckan med. Och nu ser det självklart mycket mer positivt ut för vår framtid, det här har blivit en nytändning för oss, fastslår Bengt.

Dåligt med föräldrar som finns med

Enligt Bengt är det många vuxna som inte vågar gå ut på kvällar i Kumla och nu när Coronaviruset härjar har det också bidragit till att mer ungdomar rör sig ute då de inte finns på plats i gymnasiet.

- Det är lite som att det är Valborgsmässoafton varje dag och har blivit betydligt mer festande och unga som rör sig utomhus, säger Bengt.

Även om känslan är positiv i nuläget vill Bengt få fler föräldrar att engagera sig.

- Det behövs fler därifrån och vi är tacksamma på alla sätt man kan ställa upp. Det går alldeles utmärkt att anmäla sig på vår hemsida som har adress nattvandrarnaikumla.se, avslutar Bengt Ölund. 

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-03-30 14:33
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.