Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
25 March 2023
Tipsa: 073-629 83 19

Närboende klagar på hög musik vid skola

En närboende till skolan i Sannahed har mailat kommunen om att det spelas alldeles för hög musik vid skolan. "Visa respekt för oss som bor här", skriver kvinnan.

Skolan i Sannahed ligger granne med ett äldreboende. Den person som skrivit till kommunen ska bo där. Hon skriver följande:

“Nu får ni ta tag i lärarnas/pedagogernas iver att spela musik på hög nivå så fort dom är ute på skolgård. Vi som lever och bor här har tidigare framfört våra klagomål men tydligen anser sig dessa pedagoger att vi ska behöva stå ut med dunkandet i timmar. Vi har kontakt med polisen angående detta och får vi ingen respons från er skulle vi återkomma till polisen så att de åker dit.”

“Seriöst så funderar man på vad som förekommer på skolan med pedagoger som låter barnen göra vad dom vill, springa runt på områden som INTE är skolområdet. Igår flyttade dom fotbollsmål närmare våra bilar som varit utsatta innan för boll och spelare, nu ökar risken ännu mer för närkontakt! Till ansvarig, snälla visa respekt för oss som bor och lever här!! Spela musik på låg nivå eller inne. Eller gå till skogen” (ABj)

Kommentera artikeln
Publicerad: 2023-03-07 15:51
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Trädgårdsgatan 9B, 692 31 Kumla