Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
28 July 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Museeum i Kumla öppnar på söndag för sommaren

Det blir en museisommar i Kumla kommun även i år. Med start nu på söndag 28 juni är det öppet varje söndag till slutet av augusti på flera ställen. Detta fastslår Kulturintendent Lilian Edström.

Lilian skriver nedan om vad som finns att välja på.

“I Hällabrottet finns Stenarbetsmuseet att besöka, museet berättar om stenindustrin som varit mycket betydelsefull för kommunen. Där finns unika gips förlagor att studera och mycket illustrativa modeller över stenindustriområdet.

Där kan man även rösta på fotografier till 2021 år kalender som Yxhultbygdens kultur och hembygdsförening ger ut.

I Hardemo finns Lundmarkska skolan bevarad som museum, en gammal skolmiljö med skolbänkar, griffeltavlor och mängder av skolplanscher. Hardemo hembygdsförening har även cafeservering.

Sannahed var förr ett stort militärtövningsområde, det finns flera byggnader kvar från den tiden. I Officersmässen finns ett militärmuseum att besöka och i ett gammalt Persedelförråd huserar nu ett 1900-talsmuseum. Vill man röra sig i naturen så finns regementsmarschen, en promenad på ca 3 km med information om olika lämningar från militärtiden. I hembygdsparken är caféet öppet.

På samtliga ställen är öppettiden 14-17”

Kommentera artikeln
Publicerad: 2020-06-26 15:37
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.