Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
27 July 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Hampus från Kumla slåss i toppen av Carrera Cup

Denna bild är tagen 2016 när Hampus får Lions ungdomsidrottsstipendium. Foto: Anders BjörkDenna bild är tagen 2016 när Hampus får Lions ungdomsidrottsstipendium. Foto: Anders Björk

MOTOR: Hampus Ericsson tävlar i Carrera Cup. Under helgen vann kumlingen ett lopp i Falkenberg och han är tvåa i totaltabellen med ungefär hälften av racen kvar att köra.

​Hampus Ericsson är 19 år och lillebror till Marcus, som tävlar i USA i Indycar.

Att även Hampus är en stor talang på racingbanorna visade sig i helgen när hans körning rönte stora framgångar. Två lopp kördes i Falkenberg och i det första kom Ericsson på fjärde plats, det andra loppet vann han.

Håller prinsen på behörigt avstånd

Han kunde dock hamnat än högre i första loppet.

Hampus startade som trea, men en dålig start gjorde att han halkade ner till tionde plats och därefter hade många att ta sig förbi. I andra loppet blev det dock maximal utdelning.

Hampus vann loppet och tvåa kom teamkamraten Emil Persson. Resultatet innebär att Hampus är tvåa i totalen när nu halva säsongen avverkats.

Upp till ledande Lukas Sundahl är det dock en bra bit så dit kan det bli svårt att nå. Noterbart är även att landets prins, Carl-Philip Bernadotte, är med i serien. Han befinner sig på åttonde plats.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-07-13 12:38
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.