Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
07 July 2022
Tipsa: 073-629 83 19

Motion om ny konstgräsplan i Kumla

Centerpartiet Kumla vill se ytterligare en konstgräsplan i Kumla kommun. Om detta har de lämnat in en motion.

Det finns en konstgräsplan i Idrottsparken, där IFK Kumla har sin hemvist. Det har tidigare talats om behovet av att bygga en till konstgräsplan och det debatterades då om var den skulle ligga. Men diskussionen verkar runnit ut i sanden. Kanske får diskussionen nytt liv igen nu när Centerpartiet återupplivat frågan. De skriver i sin motion:

"Konstgräs ger barn och ungdomar betydligt fler aktivitetstimmar än en vanlig gräsplan. Det är en stor vinst för samhället och folkhälsan. Vi ser att efter pandemin har idrottslivet/föreningslivet tappat i de äldre åldersgrupperna, framför allt barn och unga vuxna i åldrarna 15–18 år. Centerpartiet Kumla vill se en satsning på att skapa mer möjligheter för både yngre och äldre att träna och spela matcher!

I dagsläget finns det ett antal gräsfotbollsplaner för seriespel i Kumla kommun. Det finns dessutom småplaner för spontan spel på flera ställen. Vi har idag en konstgräsplan vid idrottsparken i Kumla tätort. Detta räcker inte, vi måste våga satsa på föreningslivet och alla som vill utöva spontanidrott."

Centerpartiet Kumla yrkar att kommunfullmäktige beslutar:

- Att kommunen bekostar ytterligare en konstgräsplan,

- Att kommunfullmäktige ger Samhällsbyggnadsförvaltningen i uppdrag att snabbutreda förutsättningarna för införandet av en ny konstgräsplan,

- Att kommunfullmäktige ger Samhällsbyggnadsnämnden i uppdrag att tillsammans med Kultur- och fritidsförvaltningen planera för införandet av detta när Samhällsbyggnadsnämnden funnit lämplig plats.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2022-06-20 16:23
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.