Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
07 July 2022
Tipsa: 073-629 83 19

Motion om gratis arbetsskor till skolpersonal

Karin Kax Lindqvist och Magnus Claesson ligger bakom motionen från Centerpartiet. Karin Kax Lindqvist och Magnus Claesson ligger bakom motionen från Centerpartiet.

Centerpartiets Karin Kax Lindqvist och Magnus Claesson tycker att Kumla kommun ska stå för arbetsskor till alla som jobbar inom förskolan, särskolan och fritids i Kumla. Detta har de lämnat in en motion om.

För inte så länge sedan skrev vi om hur socialnämnden beslutat att bistå med arbetsskor till de som jobbar inom hemtjänsten, LSS och vård- och omsorgsboenden. Runt 350 medarbetare. Centerpartiet anser att även de som jobbar inom förskola, särskola och fritids ska få arbetsskor via kommunen.

Centerpartiet skrev under 2021 en motion om att förskolepersonal skulle få ytterkläder som håller för alla väder via sitt jobb. En motion de fick igenom. Nu kommer alltså ytterligare en. 

“Idag får förskole/särskola/fritidspersonal ytterkläder, något som Centerpartiet Kumla anser inte är tillräckligt om vi vill att både barn och personal ska vara utomhus i största möjliga mån. Vi ser stora fördelar med att barn och personal i stor utsträckning är utomhus. För att vara liiite bättre och placera oss i framkant som arbetsgivare behöver vi införa arbetsskor för både utomhus- och inomhusbruk”.

Centerpartiet Kumla yrkar att kommunfullmäktige beslutar:

Att kommunen bekostar arbetsskor för personal inom verksamhet för förskola, fritids och särskola.

Att nämnden för livslångt lärande i samband med budgetbehandlingen 2022 beviljas ett ökat anslag för att bekosta detta.

Att förvaltningen snabbutreder frågan och möjliggöra för olika alternativ av skodon till personal – efter deras behov.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2022-06-17 12:59
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.